HU EN DE

Cégtörténet

Cégtörténet

Az M + Z 2000 Bőr- és Textil Konfekcionáló Kft. 1991-ben alakult. Egy 6 fős szabászattal indultunk, de már egy év múlva, 1992-ben varrodát hoztunk létre 12 új munkatárssal. Abból a gondolatból indultunk ki, hogy csak a szabászatból nem lehet megélni, kell mellé gyártókapacitás. 1993-tól már két szalagon 70 fő varrónőt foglalkoztattunk. A tevékenységi körünket és gépparkunkat folyamatosan bővítettük: hímző-, steppelő-, tervezőgépet vásároltunk. Főként sportruházat-gyártással foglalkoztunk. 1994-ben megalapítottuk hajdúnánási üzemünket, majd megvásároltunk egy tönkrement görbeházi vállalkozást is. A fejlesztések következtében a dolgozói létszám ebben az időben 250-260 fő volt.

2000-2001 körül Magyarországon a sportruházat-gyártás és általában a textilfeldolgozó ipar súlyos veszteségeket szenvedett. A piacot ellepő kínai áruk miatt sok varroda működése veszélybe került. Sajnos, ez bennünket sem került el. Korábbi profilunkat lassan fel kellett adnunk, új tevékenységi kört alakítottunk ki. Elsősorban közbeszerzési eljárásokon szereztünk megrendeléseket: forma- és egyenruhákat gyártottunk. Emellett külföldi bérmunkát is egyre többet vállaltunk, francia, német, svájci ügyfeleknek dolgoztunk.

M + Z 2000 Kft. varroda

1999-ben kiépítettük az MSZ EN ISO 9002:1994 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszerünket, napjainkban az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti rendszert működtetünk. Vállalatunk 2003-tól a NATO AQAP 120:1995, jelenleg a NATO AQAP 2110:2016 normatív dokumentumnak megfelelő minőségirányítási rendszert működtet.

Az M + Z 2000 Kft. jelenleg bőr- és textilruházati termékek bérmunkáját, valamint saját alapanyagos termékek gyártását végezi külföldi és hazai partnerei részére. Nagy mennyiségben gyártunk hadi gyakorló ruházati termékeket, forma- és hadiruházatot. Más textilipari vállalatok részére melegbélést készítünk (steppelés). Emellett alapanyag-forgalmazással is foglalkozunk. Szabászattal, két telephelyen szervezett varrodával, steppelő üzemmel működünk Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson. További varrodákat üzemeltetünk Földesen, Pátrohán és Szabolcsveresmarton.

M + Z 2000 Kft. steppelés

Sikerként könyvelhető el, hogy egyenes ágú munkaruha beszállítója lettünk az Audi Hungária Motor Kft-nek. Jelenleg közel 10.000 ember munkaruha-ellátását biztosítjuk. Két, jelentős megrendeléssel bíró olasz céggel sikerült hosszú távú partnerkapcsolat keretén belül szerződést kötnünk. Egy osztrák megrendelő is vállalatunkat választotta, ők éves szinten 7.000-8.000 síruházat gyártására tartanak fent nálunk kapacitást.

Gyártási technológiánk fejlesztéseként beszereztünk egy hímző-steppelő gép, valamint a tollas kabátok töltéséhez nélkülözhetetlen, két munkahelyes tolltöltő-gépet. Ezek a beruházások is saját erőforrásainkat erősítik, így függetlenítve magunkat az alvállalkozóktól. A megújuló energia fontosságát szem előtt tartva megvalósítottunk egy napelemes kiserőművet, amely az elektromos áram felhasználásunk költségeit csökkenti.